Budapest, 2014. május 23. - A városba költözteti az erdőt vasárnap, a gyermeknapon a Pilisi Parkerdő Zrt., amely a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpontban várja minden érzékszervüket próbára tevő kalanddal a gyerekeket.

A Vasúttörténeti Parkban interaktív vasúti programokkal, a Gyermekvasúton koncertekkel és különböző bemutatókkal várják a családokat.
    A Pilisi Parkerdő Zrt. Hármashatár-hegyi Erdei Iskolájának XII. kerületi programján az alkotni vágyók egész nap csatlakozhatnak az erdei festőnövényeket is használó fatáblafestéshez, és megnézhetik a vadon termő, de ehető növények bemutatóját is, amelyet kóstolás egészít ki. A gyerekek szaglószerveit az illatpárnás felismerés, erdei ismereteiket és logikai készségüket pedig a "növény-puzzle", vagyis az egymáshoz tartozó növényi részek játékos összepárosítása teszi próbára - olvasható a szervezők közleményében.
    Az ügyességi játékok kedvelőit célbadobós, készségfejlesztő játék, valamint a reflexeket próbára tevő ügyességi feladványok várják. A programot egy mini erdei mezítlábas ösvény teszi teljessé, ahol gyerekek a különböző felületeken járva ismerhetik és érthetik meg talpuk érzékelését.
    A programok sorát Palya Bea dedikálással egybekötött koncertje színesíti a Hegyvidék Bevásárlóközpontban.
    A Vasúttörténeti Park egész nap interaktív vasúti programokkal - nagymozdonyon utazással, hajtányozással, kerti vasúttal, lóvasúttal, Csajka sínautóval - várja a családokat. Emellett a vasúti színpadkocsin 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncertjét hallhatják a látogatók.
    A foci vb-re készülve a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is részt vehetnek a gyerekek: a csatorna brazil hangulatú focipályáján profi focistáktól leshetnek el trükköket. A legügyesebbekről film készül, és jelentkezhetnek a fociakadémiára, ahol a brazil válogatott Luiz Gustavóval közös fociedzést is nyerhetnek.
    A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútja a gyermeknapon folyamatosan mentesítő vonatokat is közlekedtet. A Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programokkal kedveskednek a látogatóknak: az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, az Irigy Hónaljmirigy és Varga Viktor is fellép.
    A zenei programok mellett lesz bohóc, bűvész, mazsorettek és kutyás bemutató is. A vasútállomáson kerti vasutazhatnak, hajtányozhatnak a vállalkozó kedvűek, de modellvasúttal, tűzoltóautó- és buszbemutatóval is készülnek a vendégeknek.

No events