2014. augusztus 28. - Harmadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal tizenhárom magyarországi helyszínen.

Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor.

A Budakeszi Vadaspark az állatok esti és éjszakai életébe bepillantást nyújtó, szakvezetéssel óránként induló éjjeli túrákkal, az állatok éjszakai érzékelését bemutató interaktív játszópulttal, gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben este héttől éjfélig tartanak a programok

Programok sokaságával várja a nagyözönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert péntek este, a III. Állatkertek Éjszakája alkalmából. Az állati látnivalók mellett fényfestés és tűzzsonglőr bemutató is lesz, a Holnemvolt Parkban pedig egyzsetonos éjszakát tartanak.

Más hazai állatkertekhez hasonlóan a Fővárosi Állat- és Növénykert is gazdag és változatos programkínálattal várja látogatóit a III. Állatkertek Éjszakáján, augusztus 29-én pénteken, a nyár utolsó péntek estéjén. Az este héttől éjfélig tartó időszakban az Állatkert létesítményeinek nagy része – az emberszabásúaknak otthont adó ház kivételével – nyitva lesz, de az esemény fő vonzerejét a számtalan különleges és egyedi program adja.
Az elefántoknál 19.30-kor elefántiskola, a fókák medencéjénél 20.00-kor rendhagyó fókatréning, a Szavannaházban 19.30-kor, 21.30-kor és 23.00-kor orrszarvúetetés, ugyanitt 20.00-kor, 21.00-kor és 22.00-kor zsiráfetetés, a Mérgesházban félóránként kígyógondozási bemutató, a Dél-Amerika házban 20.30-kor tapíretetés, a Xántus János-házban 20.00-kor lórietetés, az Ausztrálházban 20.00-kor, 21.30-kor és 23.00-kor kígyósimogatás, az Akváriumban 20.30-kor, 21.30-kor és 22.30-kor kajmánhal és pirájaetetés, a vombatkifutónál vombatles, a Vízparti Élet Házánál sünsimogató, a Lepkekertben különleges éjjeli lepkebemutató lesz. A kert állatgondozói egész este 11 különböző helyszínen mesélnek az ott bemutatott állatokról (főként olyanokról, amelyek éjjel aktívabbak, mint nappal), illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. A Legyél te is állatgondozó program keretében 8 különböző állatnál lesz lehetőség kipróbálni az állatgondozók munkájának legjavát. A kert sétaútjain a gondozók barátságos, kezes állatokat sétáltatnak, s több helyen fényfestéssel varázsolnak különleges, egyedi hangulatot.
A Nagyszikla belsejében működő Varázshegy bemutatók és előadások sokaságának helyszínéül szolgál, de lesz itt térhatású vetítés, időgép szimulátor és sok más érdekesség. Sőt, a gondozók segítségével testközelből lehet megismerkedni a világ legérdekesebb óriás rovarjaival.
A Holnemvolt Parkban egyzsetonos éjszaka lesz, vagyis a különböző játéküzemek ezen az éjszakán egységesen egy zsetonért vehetők igénybe. Működni fog a műemlék körhinta, a barlangvasút, a tréfás dzsungelvasút, az elvarázsolt kastély, a nagy és a kis kerti vasút, az összes körhinta, a vízen járó labda, a zoo-kart és a szörnyecskék háza, valamint a kalandpálya is. A programot a lángidomárok tűzzsonglőr bemutatója, illetve UV-fénycirkuszt teszi teljessé, és lesz az egykori vurstli, illetve az Angolpark múltba veszett titkait felelevenítő tematikus csoportvezetés is.
Az Állatkertek Éjszakája programjai 19 órakor kezdődnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben és egészen éjfélig tartanak. A belépés legkésőbb 23 óráig történik, a pénztárak 18.30-kor nyitnak.

No events