b_150_150_16777215_00_images_stories_allat10_szarvas-szarvasboges3.jpg

2015. augusztus 25. - A Gemenc Zrt. különleges kirándulásokat szervez lovasfogattal, kisvasúttal

A gímszarvasbőgés hangorkánját tapasztalhatják meg mindazok, akik részt vesznek  Gemenc északi (Keselyűs) vagy déli kapujából (Pörböly, Ökoturisztikai Központ) induló, a Gemenc Zrt. hagyományos szarvasbőgés-hallgató túráin 2015. augusztus 28-29-én, szeptember 4-5-én és 11-én.
A szürkületben induló és késő este befejeződő túrák a Gemenci erdő vadregényes helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak ebben az időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

2015. augusztus 28-án (péntek), 29-én (szombat), szeptember 4-én (péntek), 5-én (szombat), valamint 11-én (péntek) az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről, valamint Gemenc északi kapujából, a Keselyűsi Fogadóépülettől a Gemenci Erdei Vasút megszépült állomásáról 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza a kiinduló állomásra.

2015. szeptember 11-én (péntek) csak Pörbölyről indulnak túrák!

A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja az éjszakai kiránduláson való részvételt.

1

No events