A Muzsikál az Erdő Alapítvány  fotópályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2014. évi eseményei alkalmából.

A sorrendben 11., ez évben is kilenc napos programra minden olyan magyarországi vagy határainkon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.
A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való együttélés, ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.
A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.
 Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.
Olyan fotókat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

Az alkotások témája szabadon választható.
A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban, jpg. formátumban kell beküldeni. Egy alkotó maximum 10 fotóval pályázhat.
A képek bármikor készülhettek. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét és nyilatkozatát arról, hogy a fotók saját szellemi termékei. Ezzel elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket az alapítvány rendezvényein, – a kiírás szerint, – a jövőben az alapítvány jogszerűen felhasználhatja. A pályázó a címjegyzék megküldésével elfogadja fenti kiírás feltételeit.
Az alkotó a beküldött fotó file nevét a következők szerint adja: a neve kezdőbetűiből képzett monogram, lakhely kezdőbetűje, a kép címe, sorszáma. Példa: Kiss János, Pásztó, a kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KJP.Erdeinyugalom.01.jpg – ezen jelölést a címjegyzéken is fel kell tüntetni, a fotó teljes címe mellett.
Nevezési díj nincs.

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A fotók beküldési határideje: 2014. június 01.

Zsűri: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el, a zsűri elnöke Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja lesz.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, például a sikeres alkotók wellness hétvégéket is nyerhetnek.
Az arra érdemes alkotásokat bemutatjuk a 11. Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. Az arra érdemes alkotásokból a 11. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatán kiállítást rendezünk.
Az alkotásokat az alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, azok utána az alapítvány tulajdonában maradnak, későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek. Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján: www.muzsikalazerdo.hu

Az első három helyezett mű megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve ezek honlapján.
Szeretettel várunk minden alkotót a rendezvényre!

Jelentkezés, információ:
Faragó Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    30/211-3138;
Szabó Lajos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  30/298-1302;

Pásztó, 2014. április 11.

No events