b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_filmdijguthierdo3.JPG
Nyíregyháza, 2016. május 24. - Vadász- és természetfilmes operatőri munkájáért a Key Telekom különdíját érdemelte ki Linzenbold Attila a második Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

Az eredményhirdetést szombaton tartották Gödöllőn. A nyíregyházi Linzenbold Attila rendező-operatőr a Nyírerdő Zrt. megbízásából készítette el „A Gúthi erdő” című filmet, a munkában tevékeny részt vállaltak munkatársaink is. A gödöllői fesztiválra 34 ország több mint 300 alkotását nevezték be az alkotók, ezek közül százat mutattak be a rendezvényen. Külön öröm számunkra, hogy a vetítési programba „A Gúthi erdő” is bekerült. Pénteken, Gödöllőn, a Királyi Kastély Lovardában, vasárnap pedig Hatvanban, a Grassalkovich kastélyban láthatták a filmet az érdeklődők. Nem előzmény nélkül a mostani siker, hiszen tavaly, az első Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon harmadik helyezést ért el a „Nyár a Gúthi erdőben” című zenés etűd.

b_150_150_16777215_00_images_stories_NYIRERDO_filmdijlinzenboldattila.JPG

Ezen kívül a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját is megkapta az akkori versenyen Linzenbold Attila. Társaságunknál az erdőgazdálkodási munka mellett fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint az általunk kezelt természeti értékeket is bemutassuk. Ezért készítettük el a Nyírség egyik legnagyobb összefüggő erdejeként számon tartott Gúthi erdőt bemutató filmet is. Ezúton is szeretném megköszönni Attila elkötelezett, magas színvonalú munkáját, aki nagyon sok időt töltött el Gúthon, hogy a lehető legrészletesebben mutassa be az erdőterületet – mondta Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója. 

No events