b_150_150_16777215_00_images_stories_Muzsikal_jokaia_muzsikal2013.jpg
2014. március 17. - Évek óta előadója, szellemi pártfogója a „Muzsikál az erdő” rendezvényeinek

Jókai Anna Kossuth és József Attila-díjas, Príma Primissima közönségdíjas író 2014. március 14-én a Parlament kupolatermében átvehette a Kossuth Nagydíjat. Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök gratuláltak a magas kitüntetéshez.
A díjat a magyar prózairodalom területén létrehozott kimagasló életművéért, valamint az urbánus irodalom nemzeti és keresztény ágának kiemelkedő képviseletéért ítélték az írónőnek. A Mindhalálig, a Szegény Sudár Anna, a Jákob lajtorjáján, a Ne féljetek szerzője a klasszikus elbeszélői hagyományokat követi, az árnyalt lélekábrázolás eszközeit a spirituális, keresztény gondolatok formába öntéséhez használja.
Jókai Anna elkötelezett híve a fenntartható emberi lét gondolatának, évek óta előadója, szellemi pártfogója a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényeinek. A „Muzsikál az erdő” közönsége várja és követi az írónő gondolatébresztő előadásait. 2013 nyarán Mátraházán a Hotel Ózon panorámateraszán nyílt alkalmuk meghallgatni Jókai Anna előadását, amelyet kötetlen beszélgetés követett. Az elénk táruló különleges szépségű mátrai panoráma már megalapozta az est hangulatát, amit az írónő erkölcsről, életvezetésről, emberi létünk lényegi kérdéseiről tartott személyes és közvetlen előadása teljesített ki. A „Muzsikál az erdő” közönsége megtapasztalhatta azt a katartikus élményt, amelyet a művészet – jelen esetben az irodalom – és a természet szépsége nyújthat.
Idén nyáron is alkalma nyílik majd a „Muzsikál az erdő” látogatóinak arra, hogy személyesen találkozhassanak az immár Kossuth Nagydíjas Jókai Annával, hiszen jelenlétével és előadásával megtiszteli a rendezvényt 2014. július 6-án Fenyvespusztán, a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok záróeseményén.
Külön öröm, hogy Jókai Anna elvállalta a rendezvény irodalmi pályázatának védnökségét és a zsűri elnöki tisztjét is. Az irodalmi pályázat részleteiről olvashatnak a „Muzsikál az erdő” honlapján: www.muzsikalazerdo.hu.
A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat szervezői ezúton gratulálnak Jókai Annának a Kossuth Nagydíjhoz és alig várják a rendezvény közönségével együtt, hogy júliusban újra találkozhassanak személyesen is.

No events