Madárkarácsony a Bükki Nemzeti Parkban (Kossuth Rádió/Oxigén)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. december 16.
A zúzmara és a fagyos reggelek arra figyelmeztetik a kertek tulajdonosait, hogy gondoskodjanak téli eleségről, madárbarát csemegékkel megrakott etetőkről. Nem tett másképp a Bükki Nemzeti Park sem, múlt szombaton Felsőtárkányban kopácsolástól és gyerekzsivajtól volt hangos a táj.

A Bükki Nemzeti Park Látogató Központjában nem csak etetőt készíthettek a családok, de madáretetés és a madár vonulással kapcsolatban egy előadást vetítettek a gyerekeknek, melyen megismerkedhették a madáretetés praktikáit.
Közeledik a tél, jön a hó és ilyenkor a madarak sem találják már meg azt a mennyiségű táplálékot, amire szükségük van. Ezért nagyon fontos a madaraknak a téli etetése, e mellett, hogy madáretetőket készítünk A programon egy előadás formájában a gyerekek elég sok mindent megtudhattak arról, hogy madaraink vonulnak, itt maradnak, kóborolnak. Akik ide érkeznek Magyarországra, és itt telelnek át, azoknak miért fontos az etetés, és hogyha elkezdtük az etetést, akkor azt ne hagyjuk abba. Hiszen hogyha rászoktak már a madáretetőre, akkor vissza fognak rendszeresen járni, és ha nem találnak táplálékot, akkor nem biztos, hogy keresnek egy másik helyet. Tehát ez nagy veszély számukra.

Hubai Grúber Miklós


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.