300 pályamunkát láthattak az érdeklődők Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. április 27. - Lezárult az V. Országos Művészeti Diákkonferencia Április végén rendezték meg Sopronban az V. Országos Művészeti Diákköri Konferenciát, ami az Országos Tudományos Diákköri Konferencia eddigi legsikeresebb eseményének bizonyult. A megmérettetésre mintegy 300 pályamunka érkezett, 17 intézmény diákjaitól. Az Alkalmazott Művészeti Intézet munkáját mind a főszervezők, mind a résztvevők elismerő szavakkal illették. Tizenhárom kategóriában mérték össze tehetségüket a fiatal művészek, többek között festészetben, építészetben, szobrászatban, fotóművészetben, sőt még zene- és előadó művészetben is.
A záró rendezvényen Mészáros György intézetigazgató (NYME-AMI) összefoglalóját követően, a soproni rendezvényt is magában foglaló XXX. OTDK elnöke, Dr. Szendrő Péter is elismerően értékelte a soproni eseményeket. Szendrő Péter elmondta, hogy akár az orvostudomány, akár a műszaki tudományok mellett rendkívül fontos a művészképzés országos eredményeinek bemutatása. Az OTDK elnöke kiemelte, hogy a soproni rendezvényen bemutatkozhattak országunk azon felsőfokú intézményei, ahol művészeti képzések zajlanak, így nem csupán egy megmérettetésként, hanem egy, a művészeti szakokat népszerűsítő eseményként is elkönyvelhették az V. Országos Művészeti Diákköri Konferenciát.

A további díjazottak teljes névsora az http://www.omdkami.hu/ oldalon látható.

A rendezvény a TÁMOP 4.2.3- 08/1-2009-001 „Science without borders” – „Tudás határok nélkül" - Tudásdisszemináció a Nyugat-magyarországi Egyetemen c. projekt támogatásával valósulhatott meg.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.