Image2011.05.06. - Május eleje óta ismét menetrendszerűen közlekedik az Almamelléki Erdei Vasút, közismertebb nevén a Zselici Csühögő. Az ország legrégebbi 600 mm-es nyomtávú vasútvonalát báró Biedermann Rezső építtette ki 1901-ben.
Az eredetileg fa- és terményszállításra használt kisvasútnak a ’70-es évek vége óta már csak a személyforgalomban van szerepe. Menetrendszerű munkásjáratként, valamint nosztalgiavasútként működik a Mecseki Erdészeti Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében.
Évente átlagosan 5-7 ezren utaznak az Almamellék és Sasrét között közlekedő erdei vasúton. Legtöbbjük a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskolába programjain résztvevő diák, de az éves forgalom jókora része az Almamelléki Kisvasút Napján keletkezik. A hagyományosan május második szombatján megrendezésre kerülő esemény igen kedvelt a kirándulók és a vasút szerelmesei körében, ilyenkor ezernél is több látogató lepi el Sasrétet és környékét.
Idén május 14. az Almamelléki Kisvasút Napja. A szervezők színes családi programokkal várják az érdeklődőket. A kínálatban szerepel ingyenes tanösvény túra, kézműves foglalkozás, kirakodó vásár, íjászat, lovaglás, bábszínház, és természetesen vonatozás a Zselici Csühögőn.

No events