2014. április 21. - Csömödér - A húsvéti ünnepek alkalmával újra elindította különjáratait a csömödéri állami erdei vasútüzem.

A Lenti és Csömödér közötti szakaszon a hosszú hétvége mindhárom napján közlekedett szerelvény. Az utasokat ezúttal nemcsak a hagyományos kirándulásra várták, a gyerekek örömére több meglepetést  nyuszisimogatást és nyuszifészek-keresést  is tartalmazott a program.
- Kaptam csokitojást, csokinyuszit és hűtőmágnest is - mutatta lelkendezve a három éves Csenge, akit nagymamája és édesanyja vitt el vonatozni. - A nyuszit pedig megetettem sárgarépával és salátával.
- Kecskemét mellől, Nyárlőrincről érkeztünk - mondta Bőszén Tibor. - Nován, a Csicsergő szabadidőközpontban töltöttünk el három napot, nagyon kedvezményes áron tudtunk ötünknek szobát foglalni. Onnan fedeztük fel a környéket, szétnéztünk Lentiben, voltunk Körmenden és Kondorfán, s jártunk Ausztriában is, de mindent zárva találtunk. Utolsó programnak szántuk a kisvasutas kirándulást, amiről a szálláshelyen, egy szórólap révén szereztünk tudomást.
A vonatra csak az anyuka, Éva ült fel Fannival, Árminnal és Ádámmal, apuka autóval ment eléjük Csömödérig, s onnan már indultak is haza. Előtte megsimogatták a nyuszit, ami a csömödéri végállomáson türelmesen várt az utasokra.
 A nyuszi valóban meglepetés volt, nem is tudtunk róla, hogy az is lesz a programban - árulta el a kilenc éves Ádám. - Az is tetszett, hogy a vonaton is lehetett nyuszitojást keresni, de útközben más érdekességek is akadtak. Láttunk az ablakból őzeket, fácánokat és gólyát is. Gyuricza Ferenc