Miskolc, 2014. április 22. - Két fontos esemény is történt húsvét szombatján az Északerdő Zrt.-nél.

A Lillafüredi Ökoturisztikai Központban információs iroda nyílt a miskolci turisztikai iroda és az erdészeti társaság közös szervezésében. Az információs ponton túralehetőségekről és turisztikai célpontokról kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. Október végéig a hét minden napján működik az iroda, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrendjéhez igazodva. Ugyanezen a napon közlekedett első alkalommal a Pirostojás Expressz is, aminek több mint 130 utasa volt. Öt személyszállító kocsi telt meg a családokkal, ezért egy nagyteljesítményű mozdony húzta fel a szerelvényt a mahócai szárnyvonalon, Ortástető állomásig – tájékoztatott Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.
Ortástetőn az Erdész Nyuszi és az Erdőtündér meglepetéssel, például házi süteménnyel várta az utazókat. Akkora sikerük volt, hogy szinte mindenki közös fotót is készített velük. Ezt követően a program a Csanyiki Erdészeti Erdei iskolában folytatódott, ahol különféle foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.
- Örömmel tapasztaltuk, hogy ezekbe nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is bekapcsolódtak. Nagy sikere volt a Nagyszüleink konyhája programunknak, és a legkisebbek szívesen ismerkedtek az itt élő háziállatokkal is. Igazi húsvéti hangulatú, sikeres rendezvényen vagyunk túl, amin a tíz hónapos csecsemőktől a nagymamákig minden korosztály képviseltette magát – vont rövid mérleget Rencsiné Ágh Márta, humánpolitikai osztályvezető, az erdei iskolai programok koordinátora.

No events