Ezzel a címmel jelenik meg a Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb, harmadik kötete, amelynek országos sajtóbemutatójára tisztelettel hívjuk meg Önt.

Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös, Pajti, a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Cimbi, a C-50-es és Piroska, az Mk49-es dízelmozdony, valamint Panni gőzős izgalmas kalandjaitól hangos a Budai-hegység. A szereplők részt vesznek időutazáson, nyomoznak dínótojás után és állandóan viccelődnek egymással.
A kemény kötéses, cérnafűzött, minden oldalán színes illusztrációval ellátott fejlesztő kötet a szórakoztatás mellett a Széchenyi-hegyi Gyermekvasútról, a vasúti pályát körülölelő parkerdő növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, sőt még történelméről is játékos formában nyújt érdekes információkat a 4-8 éves korosztály számára.
Bendegúzzal és mozdonytársaival az országos sajtóbemutató helyszínén élőben is találkozhatnak, hiszen a Gyermekvasút fűtőháza is fontos helyszíne lesz az eseménynek. Sőt a gyermekvasutasok életébe is bepillanthatnak.
A mesekönyv főbb adatai:
Író: Csohány Domitilla
Illusztrátor: Győri Zsolt
Cím: Bendegúz és a Gyermekvasút
Kiadó: Beszédírók Kft. – 2019.

Sajtóregisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Időpont:
2019. 12. 04. (szerda) – 11:00

Helyszín:
MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Hűvösvölgy állomás zárt üzemi terület (1021 Budapest, Hűvösvölgy)
GPS 47°32'29.4"N 18°57'48.3"E
Az állomás gépkocsival a Széll Kálmán tértől a Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út útvonalon haladva érhető el. A villamos- és autóbusz-végállomás után közvetlenül balra kell kanyarodni, majd ismét balra kell fordulni.

Parkolás:
A Gyermekvasút területén a mellékelt helyszínrajz szerint feltüntetett médiaparkoló ingyenes!

Gyülekezési pont:
10:40- 10:55 között az I. vágány melletti peronon a Gyermekvasút Múzeum termében a mellékelt helyszínrajz szerint. Ezt követően a zárt üzemi területre, a sajtóesemény helyszínére kísérjük a média munkatársait.

A sajtóeseményen jelen lesznek és nyilatkoznak:
Biber Anett szóvivő, MÁV Zrt.
Gerzsényi Gyula forgalmi vezető, MÁV Zrt. Forgalmi Csomóponti Főnökség Gyermekvasút
Mészáros Péter szóvivő, Pilisi Parkerdő Zrt.
Csohány Domitilla író
Győri Zsolt illusztrátor
Baricz Árpád felelős szerkesztő

 

No events