b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_mikulas_eger2019.jpg
2019. december 10. - Hull a pelyhes fehér hó… hangzott a kedves dallam az EGERERDŐ Zrt. Mikulásjáratain.

A nagy népszerűségnek örvendő programon közel kétezren vettek részt december 7-én és 8-án, a Felsőtárkányi és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton, illetve a Mátravasúton.
A havas táj, csodás hangulatot adott az ünnepi járatoknak, ahol a gyerekek a Télapó mellett, segítőivel, Rudolffal és a krampuszokkal is találkozhattak. A gyerkőcök csillogó szemekkel tekintettek fel a nagyszakállú Mikulásra, aki kisebb ajándékkal és nagy öleléssel hálálta meg a gyerekek versét, énekét.
A program töretlen sikeréhez a Mikulás önzetlen szeretete mellett az is hozzájárul, hogy a háttérben egy összetartó, lelkes szervezőcsapat áll. Nélkülük a jelmezes szerepek, a kocsik díszítése, a forró tea készítése és még sorolhatnánk a program összetevőit, nem valósulhatna meg!

b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_mikulas_egeri2019.jpg
A díszítésben már évek óta számíthatunk a Mátrafüredi Szakközépiskola erdész diákjaira, akik tanáraik vezetésével karácsonyi díszbe öltöztetik a Mátravasút járatait. A jelmezes szerepeket pedig lelkes amatőr és hivatásos színészek vállalják el, akikkel már több éve együtt dolgozunk a gyerekek mosolyáért. A fiatal színészeink közül többen az Eszterházy Károly Egyetemről érkeztek, akik óvodapedagógiai vagy turisztikai képzésük szabadidejében aktív jelmezes résztvevői a programoknak. Közvetlenségük, kedves szavuk, kézfogásuk minden gyereknek maradandó élményt jelentenek az életre kelt mese világban.
A szórakoztatás és ünnepi hangulat mellett persze nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabbról, a biztonságos közlekedésről, melyért minden utasunk hálás lehet a mikulássapkás kisvasúti kollégáinknak.
A Mikulás már hazatért, de a Bükk és a Mátra erdei mindenkit hívogatnak a téli időbe is!
Vigh Ilona

 

No events