Konferencia és erdei iskolai műhely Minnesotában
ImageAz Amerikai Erdészek Minnesotai Társasága 2005. február 15-16-án Mankatoban tartja éves közgyűlését, melynek témája „Min rágódsz? – Minnesota rovar- és kórképe”. Az összejövetelt az MN Kerületi Természetvédő Egyesülettel közösen rendezik.
Az előadások témái között szerepel a hibrid nyárbetegségek, a vörös fenyő gyökérbetegségei, a keményfák csökkenő száma, a kéregrontó bogarak, a smaragd kőrisbogár (Agritus planipennis), a lucot és a banszkfenyőt sanyargató rügyfúró moly, a tölgyhervadás, a szárgyűrűző gyökerek, a gyapjas lepke, a rovarok és a betegségek okozta gondok.

Számos kiváló szakember tart előadást, többek között Steve Seybold, Therese Poland, Glen Stanosz és Don Riemenschneider, valamint a helyi szakértők, köztük Mike Albers, Sue Burks, Ed Hayes, Jennifer Juywik, Gary Johnson és Andy Holdsworth.
A SAF (Amerikai Erdészek Társasága) tagokat kérik, vegyenek részt abban a műhelymunkában, amelynek témája: hogyan tanítsuk a gyerekeket erdőgazdálkodásra. Szerezzenek ismereteket arról, hogyan lehet a társadalmat, benne a gyerekeket, még jobban tájékoztatni az erdészek munkájáról, feladatairól. Ez a műhelymunka olyan természetes erőforrásokra alapozó órarendeket mutat be, melyben az erdőgazdálkodás mintegy beépül a gyerekeket foglalkoztató tantárgyakba, a matematikába, természet- tudományokba, a humán és egyéb tárgyakba.
A program szerint az állami tanácskozást megelőző napon, február 14-én kerül sor a műhelymunkára. A részvétel ingyenes!
További információ:
http://www.mnsaf.org

 

No events