Tisztelgés Gifford Pinchot emléke előtt

Image„Erdőrendezés az Atlanti óceán két partján”  címmel az EFI tagországok konferenciát rendeznek  franciaországi Nancy városában 2005. március 7. és 8. között.
A konferencia célja, hogy értékelést adjon az elmúlt évszázad erdőrendezési szakágának fejlődéséről, kölcsönös kitekintést adjon Az Óceán két partján működő szakembereknek és távlatokat jelöljön meg a jövőre vonatkozóan.
Azzal, hogy a fenntartható fejlődés világszerte elfogadottá vált, ez a fajta erdőgazdálkodási szemlélet és gyakorlat fokozatosan „globális méreteket” ölt.

Most, amikor USA Erdészeti Szolgálata centenáriumát ünnepli, az a szolgálat, melyet Gilford Pinchot, aki maga is a Nancy Erdészeti Iskola diákja volt, hozott létre, jó alkalom kínálkozik arra, hogy számba vegyék ezeket a változásokat, és áttekintsék, hogyan fejlődött az erdőgazdálkodás Amerikában és Európában.
Megállapítható, hogy az erdőgazdálkodás is követi a társadalmi változásokat. Közös európai tőről eredtek ugyan, mégis a 20. század folyamán az Egyesült Államokban az erdészeti szolgálat munkája némileg eltérő vonásokat mutatott.
Ma a fenntartható, minőségi fejlesztéseken alapuló erdőgazdálkodás tűnik jellemzőnek az Atlanti óceán mindkét partján. Látszat ez vagy valóság? Erre a kérdésre keresi a választ a konferencia.
No events