ImageA Sopron-UBC kapcsolatok 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen magyar szakmai küldöttség is részt vesz
Az idén június 14-én, a vancouveri egyetemváros Erdészettudományi Központjában ünnepélyes keretek között emlékeznek meg a Soproni Főiskolai kart 50 évvel ezelőtt elhagyó diákok és tanáraik befogadásának évfordulójáról.
Ismeretes, hogy a több mint 200 diák és tanár az akkori szovjet megszállás elől menekülve, kényszerű körülmények között hagyta el hazáját. Az UBC Alumni Szövetség mindenkit arra bíztat, vegyen részt a 2007. június 14 és 16-a között megrendezésre kerülő ünnepségen, mellyel a soproniak Kanadába érkezéséről emlékeznek meg, ezzel is elismerve eredményeiket, sikereiket és azt a különleges szerepet, amit a Brit Kolumbiai Egyetem történetében betöltöttek.
Az ünneplés hangulatához bizonyára hozzájárul majd a június 14-i a hagyományos magyar konyha, és a június 16-i záró szakestély. 
Az ünnepi alkalomból rendezett tudományos-szakmai tanácskozás témája a visszatekintés, az előrehaladás, a kanadai-magyar örökség és jövő.
Az ünnepségen részt vesz Gordon Campbell, Brit Kolumbia Tartomány miniszterelnöke is.
A magyar küldöttség tagjai Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, Náhlik András, az Erdőmérnöki Kar dékánja, Molnár Sándor, a Faipari Mérnöki Kar dékánja, ifjabb Sarkady Sándor, az Egyetemi Könyvtár főigazgatója, Wesztergom Viktorné, a faipari dékáni hivatal vezetője. Az Országos Erdészet Egyesületet Pethő József elnök képviseli.
A ForestPress értesülései szerint a szakmai felügyeletet ellátó tárca, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselőjét is várják Vancouverbe, de tudomásunk szerint eddig nem dőlt el, hogy milyen szinten és ki képviseli a minisztériumot.
Image
No events