ImageMár csak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hozzájárulásán múlik, hogy lesz-e emléktábla Kecskeméten a Városháza díszudvarán. A közgyűlés támogatta a Városrendezési Bizottság javaslatát, hogy egy 60x80 centiméteres mészkőtáblát helyezzenek el az épület belső udvarán Bakkay József emlékére, aki 1913-tól 18 éven keresztül volt Kecskemét erdőmestere.

Az emléktábla elhelyezését a KEFAG Zrt., valamint az OEE kezdeményezte. Az emléktáblát várhatóan június 23-án, szombaton helyezik el az OEE 138. Vándorgyűlésének alkalmából. Falu György, a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság részéről elmondta, szeretnék, ha a jövőben a városért egykoron magas szakmai színvonalon tevékenykedő szakemberek emlékhelyévé válna a Városháza díszudvara – olvasható a kecskemetitv.hu oldalon.
A találkozóra mintegy nyolcszáz hazai és külföldi vendég érkezik. A KEFAG Zrt. vezérigazgatójától és az OEE Helyi Csoportjának elnökétől érkezett a kérés az önkormányzathoz: a vándorgyűlés programjaként, a városháza falán szeretnék elhelyezni az emléktáblát. A város képviselő-testülete támogatta a kérést, mégpedig úgy, hogy a táblát a városháza díszudvarán helyezzék el, azzal, hogy a díszudvar a jövőben legyen emlékhely. Ide kerülnének majd azon kecskeméti szakemberek emléktáblái, akik munkájukkal hozzájárultak a város szépítéséhez, az élhető környezet kialakításához.
A Bugac-Alsómonostori téglaégető vasútvonal nyomai kutatásának eredményét mutatják be a Hajtányok egyik aloldalán. Itt olvasható: A Kecskemét-Kiskunmajsa vonalat 1928-ban adták át. A monostori vonal Bakkay József erdőmérnök tervei alapján már korábban megépült, azzal a céllal, hogy az ipari felhasználásra alkalmatlan faanyagot téglaégető fűtésére hasznosítsák.
A fatelep szomszédságában látogatható egy kis erdészeti múzeum. Itt állították ki azt a fametszetet, mely Bakkay József erdőmérnöknek állít emléket, akinek nagy szerepe volt Bugac fásítási programjában, illetve a vasútépítésben.

 

No events