ImageA klímaátalakulás szélsőséges hatásai az agrárágazatban címmel országos fórumot rendeznek augusztus 31-én Debrecenben, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában.
A rendezvény célja a figyelemfelkeltés, az egységes szakmai álláspont kialakítása, a várható hatásokra való felkészülés – mondta el a ForestPress-nek Rédei Károly, az ERTI főigazgató-helyettese, aki maga is tart előadást a konferencián.

Az erdészeti ágazatot két szakember, Führer Ernő, az ERTI főigazgatója és Rédei Károly képviseli a tanácskozáson.
Az Erdő- rét- és tógazdálkodás című szekcióban – amelynek elnöke dr. Juhász Lajos tanszékvezető egyetemi docens (Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Mezőgazdaságtudományi Kar), valamint dr. Nagy Géza tanszékvezető egyetemi tanár  (Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Agrárgazdasági- és Vidékfejlesztési Kar) – többek között a Fokgazdálkodás, vizes élőhelyek a vizes élőhelyek szerepe a klímaváltozás hatásainak kezelésében, a felszín alatti vízkészletek védelmének ökológiai és új vízgazdálkodási modell, mint a klímaváltozás hatásaira adható lehetséges válaszok egyike címmel dr. Aradi Csaba tanácsadó (Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) tart előadást.
Ugyanebben a szekcióban Klímaváltozás és az erdőgazdálkodás kapcsolatai, a klímaváltozás hatása az erdőgazdálkodásra, erdőgazdálkodási beavatkozások a klímaváltozás szélsőséges hatásainak mérséklésére, lehetőségek a Kelet-magyarországi régióban az erdőgazdálkodás fejlesztésére címmel dr. Führer Ernő főigazgató tart előadást.
Őt követi dr. Rédei Károly Az ültetvényszerű fatermesztés szerepe és jelentősége az alternatív földhasznosításban az ültetvényszerű fatermesztés főbb jellemzői, az akáctermesztés legfontosabb ismérvei, a nemes és őshonos nyár termesztésének legfontosabb ismérvei, az ültetvényszerű fatermesztés terén elért kutatás-fejlesztési eredmények gyakorlati hasznosíthatóságának eszközei című előadásával.

 

No events