ImageA Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége 2007. szeptember 30-án országos találkozót rendez.
A találkozó házigazdája és helyszíne a Mocz és Társa Magánerdészet Kft., valamint a Somogyszob Szentkeresztpuszta Erdészeti csemetekert.

Luzsi József, a MEGOSZ elnöke beszámolója után köszönti a találkozót Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, dr. Gyenesei István országgyűlési képviselő, Nádas József, a Somogy Megyei MgSzH Erdészeti Igazgatóság igazgatója, Eller János, Somogyszob polgármestere, valamint Mocz András, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa.
Ezúttal is sor kerül a Rimler Pál emlékérem átadására, majd a Balaton M. & K. Egyesület Fúvószenekara ad koncertet.
A szakmai program keretében „Bajorország erdészeti gyakorlata” címmel konferenciát tartanak, amelyen dr. Jürgen Bauer (Cluster Forst und Holz in Bayern) Az erdőgazdálkodás szerepe a vidékfejlesztésben, Wolfgang Sailer (Bajor Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium) Az erdőgazdálkodás és a természetvédelem közötti konfliktushelyzetek, Sebastian Kilburg (C.A.R.M.E.N. e.V.) Faenergetika Németországban címmel tart előadást.
Az ezt követő szakmai program keretében a résztvevők megismerkednek a tölgygazdálkodással a belső-somogyi homokvidéken. Megtekinthetik a tölgyfélék csemetetermesztésében alkalmazott gépeket, valamint a mesterséges és természetes tölgyerdősítéseket. 
Lehetőség nyílik a Somogyszobi Erdei Iskola és Erdészeti Oktatási Központ Vackor Erdei Tanösvényének bejárására is.


 

No events