Az erdei gyümölcsök feldolgozásával új vállalkozásba kezd a Mecseki Erdészeti Zrt.: a szeptember 18-án nyíló kárászi léüzemében natúr-gyümölcslevek előállítását tervezik. A különleges vállalkozás az erdészeti társaság számára nem csupán piaci áttörést hozhat, de a környék foglalkoztatottságát is javítja.

Gémesi József, az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrárgazdasági Portfoliókezelő Igazgatóság ügyvezető igazgató-helyettese nyitja meg a Mecseki Erdészeti Zrt. új üzemét 2007. szeptember 18-án, 11 órakor.
A hivatalos nevén „Erdei Melléktermék Felvásárló és Feldolgozó Telep” különlegességnek számít, hiszen ilyesmire eddig nem volt példa: az erdészeti társaság natúr-gyümölcsleveket állít majd elő. A telep a későbbiekben egyéb erdei termékek felvásárlásával, feldolgozásával is foglalkozik.
A – nem csak nevében – natúr eljárás során a gyümölcsöt megmossák, felaprítják, préselik, kíméletesen hőkezelik, majd egy különleges, úgynevezett „bag-in-box” kiszerelésbe töltik. Az így elkészült termék valóban 100 százalékig természetes, nem készül sűrítmény, és mindenféle tartósítószer hozzáadása nélkül állítják elő.
A piaci alapú vállalkozás során az első feldolgozott gyümölcs az alma lesz, így az üzem a környékbeli almatermelők forgalmát is fellendítheti. A későbbiekben az almaléhez erdei gyümölcsök, esetleg zöldségek levét keverik. Az így nyert levek a korszerű táplálkozás részei.

 

No events