Az erdészeti ágazat évtizedes mulasztásban van az összefogott és célzott üzeneteket sugárzó kommunikáció megszervezésében. Az elmúlt évben az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya összefogásával egy közös gondolkodás indult el, annak érdekében, hogy az ágazati kommunikáció kialakuljon.
Az erdészet területéről szóló kommunikáció létezik, de nem összefogott, nincsenek kiforrott, mindenki által használatos üzenetek, nincs a célcsoportok irányába ható tudatos kommunikációs munka.
Az eredményes kommunikációhoz megfelelő mennyiségben történő kommunikáció szükséges.
Ez évben az erdészeti ágazat jövője eldőlhet. Ezért szükséges ezen őszi időszak alatt a kommunikációt megerősíteni, üzeneteinket eljuttatni a szakma vezetőinek és munkatársainak, a legfontosabb döntéshozókhoz és a közvéleményhez. A vezérfonal a széles szakmai egyeztetés eredményeként megalkotott Nemzeti Erdőprogramban megfogalmazottak legyen.
Az erdészeti ágazat a területi szervezettsége és fegyelme miatt nagy előnyben van a kommunikáció terítése vonatkozásában. Az a kérdés, hogyan tudjuk kihasználni.
Örömteli, hogy egyre többen ismerik fel a szakmában a kommunikáció összefogott kialakítását, így az ÁPV Zrt.-hez tartozó erdőgazdasági társaságok. A munkában az Országos Erdészeti Egyesület partner. A legközelebbi lehetőség a XI. ERDŐK HETE (2007.október 1-7.) rendezvénysorozat országos összefogása.
A kérdésekre a választ a 2007. szeptember 20-ra összehívott ágazati egyeztető megbeszélésen a kommunikációs munkacsoport igyekszik megfogalmazni egy ágazati kommunikációs stratégia kidolgozásával. Ormos Balázs
No events