Idén is közösen tartják az erdészek és a bányászok már hagyományosnak számító báljukat a pécsi Palatinus Szálló Bartók termében, január 18-án. Mind az erdész, mind pedig a bányász szakma nagy hagyományokra tekinthet vissza a bálozás terén is. A bányászok már 25. alkalommal rendezik meg saját báljukat, míg az erdészek négy éve „élesztették újjá” saját, régóta megtartott ünnepségüket. Mivel a két szakmának közösek a gyökerei – hiszen mindkettőnek a Selmecbányai Akadémia volt a bölcsője –, a hajdani hagyományok tovább élnek, erős és meghatározó köteléket képezve a szakmák között.
Országos Erdészeti Egyesület Baranya Megyei Helyi Csoportja és az Országos Magyar Bányászati Kohászati Egyesület Mecseki Szervezete tavaly közös elhatározással, hagyományteremtő céllal tartotta meg az Erdész-Bányász Bált, mely idén 2008. január 18-án lesz a Palatinus Szálló Bartók termében.
Ismeretes, hogy az Országos Erdészeti Egyesület Közép-Magyarországi Régiója rendezésében Országos Erdészbált tartanak Visegrádon, 2008. február 2-án, szombaton, 19 órától a Sirály Étterem összes helyiségében.
No events