b_150_150_16777215_00_images_stories_gemenc_rezet_graf.jpg

2014. szeptember 15. – A GEMENCI ERDEI VASÚT NAPJA

A Gemenc Zrt. élményt ígérő egyedi programokkal várja a kisvasút rajongóit szeptember 20-án


Kézihajtányozás, erdei séta a Forgó-tavi tanösvényen, Gemenc ízei, vasútmodellek, interaktív kiállítások és még ezernyi csoda várja mindazokat, akik 2014. szeptember 20-án részt vesznek a Gemenci Erdei Vasút napján, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

A kisvasút és a Gemenci erdő páratlan természeti értékeit bemutató programsorozat várja az érdeklődőket. Akiket elsősorban az erdei vasút csodája varázsol el, azokat kézihajtányozás, vasútmodell-kiállítás, bővített vasúti menetrend és a szolgálatba álló Rezét gőzös várja.

A természet szerelmeseit pedig a Forgó-tavi tanösvény szakvezetővel történő megtekintése, lovasfogatos kirándulás és a „hármat egy csapásra” elnevezésű, különleges élményeket nyújtó interaktív kiállítás-sorozat várja. Itt megtekintheti a Gemenc kincsei kiállítást Pörbölyön, a Méhészeti Gyűjteményt Nagyrezéten, valamint a Halászati Kiállítást Lassiban.

A szervezők nem feledkeztek el Gemenc gasztronómiai értékeiről sem, így mézkóstoló és mézvásár, frissen sült langalló, valamint gurovicai borok és pálinka várja a vendégeket.

No events