Nyíregyháza, 2018. október 2. - Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete a Nyírerdő Napot a szabolcsi megyeszékhelyen.

Szombaton a hűvös, borongós idő ellenére is sokan voltak a Sóstói-erdőben, az erdei tornapályánál lebonyolított programon: a Süni Futáson és a Nyírerdő Családi Futáson összesen több mint 250-en vettek részt. A legtöbb gyerek a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményéből teljesítette a 2018 méteres távot: 55-en futottak a versenyen. Az oktatási intézmény 100 ezer forint értékű fásítási ajándékot kap.
Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy Magyarországon 22. alkalommal rendezik meg az Erdők Hetét, és ehhez kapcsolódik a Nyírerdő Nap is. Úgy fogalmazott: igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály kellemes élményekkel, hasznos információkkal gazdagodjon.
A gyerekeket az előadások mellett kézműves foglalkozás, akadályverseny, madárgyűrűzés, lovas kocsizás, erdészeti és vadászati bemutató várta. Sok érdeklődőt vonzott a fakitermelő bemutató is, és aki akarta, rönkhajító versenyen bizonyíthatta erejét. A tombolán - egyebek mellett - tíz mázsa tűzifa is gazdára talált.

 

No events