b_150_150_16777215_00_images_stories_PPZRT_rackeve_palyaorientacio_1k.JPG

2018. október 17. - A Ráckevei Erdészetnél ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával a Szigetújfalui Móra Ferenc Általános Iskola diákjai.

Az ötödikes tanulók pályaorientációs nap keretében látogatták meg a Pilisi Parkerő Zrt. Duna-menti és Csepel-szigeti erdeit kezelő erdészetének szakembereit, akik nemcsak elméleti ismeretekkel, hanem gyakorlati foglalkozással is várták a tanulókat. A makádi Parkerdő térségében öt kilométeres erdei séta során mutatták be a térség jellemző erdőállományait, és a fenntartásukhoz szükséges erdészeti munkákat. Ezeket aztán a gyerekek részben maguk is kipróbálhatták: felkerestek egy rakodót, ahol átlalóval megmérték a fák átmérőjét, majd a hosszát, megbecsülték a fák térfogatát, és elemezték a minőségüket.

b_150_150_16777215_00_images_stories_PPZRT_rackeve_palyaorientacio_2k.JPG

Elsősorban a vidéki régiókban az erdőgazdálkodás jelentős munkahely-teremtő ágazat, amelynek napjainkban is kifejezetten nagy az élőmunka-igénye. A Pilisi Parkerdőben egyre több helyen bevezetett örökerdő-gazdálkodás pedig kifejezetten jól képzett, az erdei ökoszisztéma minden elemének működéséhez értő szakembereket kíván. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért már a középfokú erdészeti szakmai képzést is támogatja, a térségben például a piliscsabai FM KASZK dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnázium képzési programjában való részvétellel. Az erdőgazdaság emellett erdei iskoláiban és erdészeteinél is fogadja az oktatási intézmények erdészeti szakma iránt érdeklődő csoportjait.

 

No events