Budapest, 2019. április 30. - Jelentős érdeklődés mellett zajlott le a XXIII. Pápai Agrárexpo.

A rendezvény középpontjában az agrárium egyik kiemelt kihívása, a generációváltás volt, amellyel a szakmai tanácskozások és az egyéb programok is foglalkoztak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében – Pápa önkormányzatának támogatásával – zajlott 2019. április 26. és 28. között a XXIII. Pápai Agrárexpo, amely ezúttal is kiváló lehetőséget biztosított a nyugat-dunántúli régió agrárgazdasági szereplőinek bemutatkozásra, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a látogatók számára a tartalmas kikapcsolódásra.

Újdonságként az expo egy világos tematika köré épült fel: felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, a rendezvény legtöbb programja a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszált. Így ez volt az egyik kiemelt témája a rendezvény keretében hagyományosan megtartott – a Portfolio által szervezett – Nyugat-magyarországi Agrárfórumnak is. Itt elhangzott, hogy az agrártárca olyan szakpolitikai programot készít, amelyen a fiatal gazdálkodóvá válás akadályait és azokat leküzdő megoldásokat összegzi. Ahogy ezt a szakmai tanácskozást, úgy a NAK erdőgazdálkodási fórumát is – amelyen többek között az erdészeti vidékfejlesztési pályázatok helyzetét és az erdőtörvény hatásait tekintették át az előadók – sok érdeklődő figyelte és hallgatta végig.

A tematikának megfelelően a fiatalabb generáció számára létrejött az ország legnagyobb agrárjátszótere, ezzel is felhívva figyelmüket az agrárium szépségeire, illetve a benne rejlő lehetőségekre. Mindemellett a gépbemutatók, illetve a Veszprém megyei vadásznap kínált kikapcsolódást az expo vendégei számára. A Pápai Agrárexpót idén is több mint 10 ezer látogató kereste fel.

 

 

 

 

No events