b_150_150_16777215_00_images_stories_egererdo_lengyeldelegacio2019.jpgk.JPG
2019. április 30. - A lengyel és magyar nemzet összefonódása ezeréves múltra tekint vissza, mely hagyomány ápolása napjainkra is megmaradt.

A történelem viharaiban megerősödött együttműködés, egymás segítése a jelenkor kapcsolatát is meghatározza a két ország között. Az országok közötti politikai kapcsolat mellett a vállalatok partnersége is kiemelhető, melyre jó példa, az Egererdő Zrt. és a lengyel erdőgazdaságok együttműködése.
Április végén az, Egererdő Zrt., mint a Bükk és Mátra állami erdeinek gondos gazdája fogadta a Krosnói erdőgazdaság delegációját. A magyar erdőgazdálkodás szervezeti felépítése mellett, az erdőtörvény magyaros sajátságairól, a hazai erdők szerkezetéről is tájékoztatta előadásában a vendégeket dr. Jung László vezérigazgató.
A másnapi program Szilvásváradon folytatódott, ahol többek között a kisvasutat és annak fejlesztési koncepcióját ismerhették meg a lengyel kollégák Kovács László vasútüzemvezetőtől. Az erdei programban a 2017-ben hókárt szenvedett erdők egyikét mutatta be Bognár Bence erdészetvezető, térképek, összesített adatok segítségével.
A vendégeink nagy érdeklődése tartalmas szakmai beszélgetésekre adott lehetőséget. Mint kiderült, Lengyelországban az erdőgazdálkodás irányítási rendszere jelentősen eltér, ennek ellenére nagyon hasonló szakmai kihívásokkal kerülnek szembe.
Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

No events