b_150_150_16777215_00_images_stories_eszakerdozrt_zoldites_eszak2109.jpg
Miskolc, 2019. december 10. - A vártnál nagyobb sikerrel zárult az Északerdő Zrt. Erdészeti Erdei Iskoláinak éves programjában szereplő iskolazöldítési akció.

Kilenc oktatási intézmény, csaknem 1700 gyermek volt részese az eseményeknek. A kezdeményezés eredményeképpen az iskolák udvarán vagy azok közvetlen környezetében juhar, kőris, tölgy, hárs és vadkörtecsemetéket ültettek.
A program az „Ültess fát!”akcióval vált teljessé, melynek során Az Erzsébet Ifjúsági Alap kezdeményezéséhez csatlakozva, velük együttműködve, az iskolások a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság területén a Csanyiki Erdőház közelében 500 tölgy csemetét ültettek el erdészek, erdőmérnökök, erdészeti szakmunkás tanulók közreműködésével. A rendezvényen négy iskola több mint 100 lelkes önkéntese vett részt.
Az akciókra felfigyelve újabb „fás családtagok” jelentkeztek és várják a tavaszi fordulót. A Madarak és Fák Hete idején az erdei iskolák folytatják a zöldítést, ismeretbővítő foglalkozásokkal gazdagítva a programot – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.