b_150_150_16777215_00_images_stories_kaeg_loveszverseny203.JPG
2015. július 21. - A Magyalosi lőtér életében, amely csak pár napja nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, az első kiemelkedő jelentőségű rendezvény 2015. július 10-én zajlott le: A Csontos István emlékverseny s egyben a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnoksága.

A Kisalföldi Erdőgazdaság a verseny VII. fordulóját Csontos István, a KAEG Zrt. fiatalon tragikusan elhunyt főmérnöke emlékére szervezte az Alföldi Erdőkért Egyesülettel közösen. A verseny kezdetén az egykori jó barát, Juhász Pál erdőmérnök szívszorító beszéddel emlékezett meg Csontos Istvánról, majd Orbán Tibor vezérigazgató úrral közösen leplezték le és koszorúzták meg a tiszteletére állított emlékművét.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kaeg_loveszverseny057.JPG
A versenyen 16 részvénytársaság és a Roth Gyula Szakképző Iskola versenyzői mérették meg magukat sörétes és golyós versenyszámokban. Az egyéni indulók száma 84 fő volt.
Az egyéni versenyt Pap Norbert, a NEFAG Zrt. versenyzője nyerte meg, kollégája, Dobos József előtt, aki ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára Radics Péter (Zalaerdő Zrt.) állhatott.
A csapatversenyt a Mecsekerdő Zrt. csapata (Györök Lajos, Leipold Arnold, Ács Péter, Pongrácz Viktor) nyerte a Gemenc Zrt. (Babos Imre, Genáhl Krisztián, Kovács Ignác, Szabó Barnabás) és az Északerdő Zrt. (Kertész László, Haizer Szabolcs, Rimaszécsi László, Matisz Norbert) csapata előtt.
Az eredményhirdetést követén Jürgen Wagner, a Burgenländischer Landesschützen Verband (BLSV) elnöke méltatta a versenyt és a létesítményt. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben gyakran nyílik lehetőség nemzetközi versenyek szervezésére a Magyalosi lőtéren, mivel mind földrajzi elhelyezkedésével, mind színvonalával alkalmas arra, hogy minél több osztrák lövő számára elérhető legyen.

No events