Edzard Ernst
professzor, az exeteri Peninsula Medical School kutatója szerint igazolódtak azok az évszázados tapasztalatok, amelyek alapján Indiában, Ghanában, Kínában, valamint Thaiföldön gyógyítanak.
A londoni King's College kutatói tudományosan teszteltek néhány gyógynövényt, és megállapították, hogy olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyek segíthetnek egyes betegségek gyógyításában.
Három eljárást vettek vizsgálódás alá, az indiai diabetes-kezelést, a ghanai sebgyógyítást és a Kínában, valamint Thaiföldön alkalmazott rákkezelést.
A kutatók azt tapasztalták, hogy az indiai curry-levélfa (Murraya koenigii) kivonata gátolja az étkezési keményítő glükózzá lebontásában résztvevő hasnyálmirigy alfa-amiláz enzimjének működését. Az enzim blokkolásával egyenletesebben jut a cukor a véráramba. A kutatók azt is vizsgálják, a gyógynövénynek melyik vegyülete a hatóanyag.
A kutatók együttműködve a ghanai Kwame Nkrumah Egyetem szakértőivel megvizsgálták az ashanti népcsoport által sebgyógyításra használt gyógynövényeket is. Megállapították, hogy a Commelina diffusa (futó kaszavirág) kivonatának antibakteriális és gombaölo tulajdonságai vannak.
A harmadik tanulmány a kínai és thaiföldi rákgyógyítás módszereivel foglalkozott. Laboratóriumi vizsgálatokkal megállapították, hogy "ígéretes eredményeket" lehet elérni a Thaiföldön használatos vízinövénnyel, az Ammannia bacciferával, valamint a kínaiak által alkalmazott Illicum verummal, a csillagánizzsal.

<<Vissza

No events