Megjelenés előtt az "Őserdők a Kárpát-medencében" című könyv.  A nyomdai munkálatok befejezése 2004. november végére várható.
A könyv része egy sorozatnak, amely az ember és természet kapcsolatát mutatja be. Már megjelent a Molnár Géza: A Tiszánál című kötet, és megkezdődött az éghajlatváltozásról szóló könyv előkészítése.
A Kárpát-medencei őserdőkről szóló könyv szerzői dr. Bartha Dénes egyetemi tanár, (NYME, Erdőmérnöki Kar) és dr. Oroszi Sándor, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészettörténeti Szakosztályának elnöke, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Erdészeti Gyűjteményének vezetője.
Az első rész az őserdőkről készített, fennmaradt töredékeket foglalja rendszerbe, és bepillantást enged az erdők működésének titkaiba. A kötetben emléket állítanak azoknak a szerzőknek is, akik száz évvel ezelőtt az őserdőket leírták. Munkájuk ugyanis megismételhetetlen, mert az igazi, az általuk még látott őserdők szinte teljesen eltűntek.
A második rész színes fényképekkel és szövegmagyarázatokkal mutatja be az erdők megújulásának, fejlődésének és működésének főbb lépéseit. A példák arra emlékeztetnek bennünket, hogy a természet törvényei ma is érvényesek, és a természetes folyamatokat segítő ember sokat tehet a környezete helyreállításáért.

<<Vissza

No events