Október 5-én a Harkai Polgármesteri Hivatalban megtartotta alakuló közgyűlését a Sopron-hegység Natúrpark Egyesület - tájékoztatta a ForestPress-t Rombai László Harka polgármestere. Az egyesület benyújtja az illetékes szakminisztériumhoz a tervezett natúrpark létesítésével kapcsolatos elképzeléseit. A polgármester elmondta, hogy a rendszerváltozással megközelíthetővé vált erdőkben egy olyan természetvédelmi övezetet szeretnének létrehozni, amely nem lesz elzárva a látogatóktól, hanem kimondottan az emberek felüdülését szolgálja. A natúrpark újabb része lehet az osztrák-magyar határ mentén húzódó zöldfolyosónak, amely az Őrségből indul, a Kőszegi hegységet magába foglalja és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban végződik.
Az alapítók feltett szándéka, hogy az ebben a formában könnyebben hozzáférhetővé váló EU-s forrásokat is bevonják a térségfejlesztésbe.
Az egyesület elnökévé Vadon Lászlót, titkárává Szlávik Józsefet választották, a tagok, pedig Gaál István polgármester (Ágfalva), dr. Gimes Szabolcs, Sopron korábbi polgármestere, dr. Hargitai László egyetemi tanár, dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. vezérigazgatója, dr. Lakatos Ferenc, a Soproni Erdőkért Közalapítvány elnöke, valamint Taschner Tamás területfejlesztési menedzser.

<<Vissza

No events