ImageAz első bűnügyi rendőr Skóciában, akit a vadélővilág védelmére neveztek ki
A vadélővilág ellen elkövetett törvénysértések és panaszok kivizsgálásának koordinálására kinevezték az első skót rendőrbiztost, aki a skóciai Lothian és Határvidék rendőrőrsén kezdte meg munkáját. Teljes körű feladata a vadélővilág ellen elkövetett bűnesetek elleni küzdelem lesz. Jim McGovern 52 éves közrendőr feladata, hogy a törvényeknek már ott, a helyszínen jogerőt biztosítson.

Munkáját 6 részmunkaidős, a részleghez tartozó, a vadélővilág elleni bűntetteket vizsgáló rendőr segíti, akik kapcsolatot tartanak fenn olyan partner szervezetekkel, mint a Madárvédő Királyi Társaság, az Állatokkal Szembeni Kegyetlenkedés Megelőzését célzó Skót Társaság, valamint a Lothian és Skót Határvidéken élő földtulajdonosokkal.
McGovern közrendőr elmondta, számos mérgezéses esettel volt dolguk a határvidéken, az egyik, a maga nemében páratlanul kirívó eset Skóciában.
Sport címén is rendszeresen követnek el sérelmeket az állatok kárára.
Jelenleg is számos ügy van kivizsgálás alatt, szervezett orvvadászat, kutyás vadásztatás, tiltott csapdázás, borzok ellen elkövetett büntetendő cselekmények és sok más eset.
Ez a kinevezés lehetővé teszi a vadélővilág sérelmére elkövetett esetek kivizsgálásával megbízott rendőr számára, hogy mélyebbre ásson a problémában, mert szerinte még csak a felszínt kaparták le.

 

No events