2020. július 29. - Meghívjuk Önt, hogy vegyen részt egy példátlan felmérésben, amely tájékoztatja az erdőkkel kapcsolatos oktatás globális értékeléséről.

Válaszai felbecsülhetetlen értékűek lesznek abban az erőfeszítésben, hogy felkutassuk az erdővel kapcsolatos oktatás útját, és új nemzetközi kezdeményezést alakítsunk ki annak megerősítésére.
Ez a felmérés az erdőkkel és fákkal kapcsolatos oktatás célkitűzéseit, erőforrásait, módszereit és eredményeit elemzi az oktatás minden formális szintjén, az általános iskoláktól a főiskolákig és az egyetemekig, a különböző kormányzati szervezetek, az ipari szervezetek, a munkacsoportok, az NGO-k és az erdők szemszögéből, továbbá egyesületek, valamint a természeti erőforrások témáival általában foglalkozó szervezetek.
A felmérést az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Nemzetközi Trópusi Faszervezet (ITTO) és az Erdészeti Kutatószervezetek Nemzetközi Szövetsége (IUFRO) által vezetett projekt végzi, amelyet a német kormány finanszíroz. Az észak-amerikai (Kanada és az Egyesült Államok) erőfeszítéseket a British Columbia Egyetem Erdészeti Kara felügyeli, együttműködve a Michigani Műszaki Egyetem Erdészeti Erőforrás- és Környezettudományi Főiskolájával és a Project Learning Tree-vel (PLT) és a Fenntartható Erdészeti Kezdeményezéssel (SFI). A projekttel kapcsolatos információkért látogasson el a FAO weboldalára.
A felmérés kitöltése körülbelül 30 percet vesz igénybe. Kérjük, hogy a felmérést csak egy személy töltse ki. Ha korábban válaszolt a felmérés korábbi kísérleti változatára, akkor nem kell újból válaszolni. A felmérést a finn Helsinki Egyetem csapata irányítja, amely a Webropol felmérési szoftvert használja. A felmérésre adott válaszokat névtelenül kezeljük.
Minden válaszadó, ha szeretné, sorsoláson vesz részt egy teljesen finanszírozott nyereményért, hogy részt vegyen az erdészeti oktatás nemzetközi konferenciáján, amelyet a FAO római székházában tartanak (előzetesen 2020 novemberére tervezik). Minden utazási és beszállási költséget a konferencia szervezői fizetnek.
Kérjük, hogy szíveskedjen a kérdőívre adott válaszát a kézhezvételtől számított 7-10 napon belül benyújtani. A felmérés linkjét itt találja.
Hálásak lennénk, ha továbbítaná ezt a meghívást másoknak is, akik úgy gondolják, hogy hajlandók részt venni a felmérésben. Lehetnek olyan emberek, akik a természeti erőforrásokkal
erdőgazdálkodással foglalkozó szervezeteknél, ügynökségeknél vagy magánszektorbeli szervezeteknél dolgoznak); a természeti erőforrásokkal) erdőgazdálkodással kapcsolatos tantárgyak tanárai; valamint a hallgatók (jelenlegi és az elmúlt 5 évben végzettek) erdészeti/természeti erőforrás programokban műszaki és szakiskolákban, főiskolákon vagy egyetemeken. Kérjük, keresse meg a felmérés linkjét az ajánlott résztvevők számára.
Köszönjük együttműködését!
Andrew Taber projektvezető, FAO

 

No events