b_150_150_16777215_00_images_stories_taegzrt_emlkfapad2021_fodorregina_k.jpg
Fotó: Fodor Regina


2021. május 10. - Öt esztendővel ezelőtt avatták fel a Soproni Parkerdőben a Madarak és Fák Napja Emlékerdőt.

Akkor 90 csemetét ültettek el, ma már 600 fa díszíti ezt az erdőrészletet a Soproni Parkerdőben. Május 10-én, a madarak és fák napján újabb csemetével gazdagodott a terület, emellett egy emlékpadot is felavattak a helyszínen egy szűk körű ünnepség keretein belül.
Fuvolamuzsika zengte be a Madarak és Fák Napja Emlékerdőt a hétfő délelőtt szűk körben megtartott ünnepségen. Az esemény házigazdája: Dr. Hartl Éva, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar egyetemi docense felidézte a Madarak és Fák Napja alkalmából öt esztendővel ezelőtt felavatott emlékerdő történetét. 2016-ban a TAEG Zrt. közreműködésével soproni óvodásokkal és kisiskolásokkal együtt ültették el az első csemetéket.
A madarak és fák napjához kapcsolódó ünnepségen felavattak egy új emlékpadot, valamint bemutatták az informatív, megújult emléktáblát is. A faültetés most sem maradhatott el: ezúttal egy nyír csemete került a földbe. A TAEG Zrt. vezérigazgatója, dr. Sándor Gyula meglátása szerint az erdősítés fontos jelentőséggel bír.
A madarak és fák napjának az a célja immáron több mint száz esztendeje, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.

No events