Az idén folytatódik az Erdei utakon – Reviczky Gáborral című tematikus ismeretterjesztő sorozat az M5 TV csatornán.

Az első adást február 1-én 12:30 órakor láthatják Nézőink! A Kossuth Díjas színművész műsorvezető hétről – hétre megismerteti a Nézőket a hazai és külhoni erdőkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel.
- 5 MEDVE - mentőakció - macik a Veresegyházi Medveotthonban
Október hónap során hazánkba érkezett 5 medve, a spanyolországi Pena Escritából. Az esemény előzménye, hogy a macik lakóhelyéül szolgáló állatkertet bezárták, így nem volt maradásuk. A nem mindennapi történés megörökítése nemcsak kameráinkkal, hanem egy festmény által is megtörtént. Olyannyira, hogy az alkotásról készült reprodukciók közül hármat a művész fel is ajánlott a közmédia „Jónak lenni jó" című adomány műsora számára. Az esemény fő helyszínére, a Veresegyházi Medveotthonba látogattunk.

- Erdő Ernő Bácsi meséi - Milyen állat a medve?
Ebben a részben a medvével és különleges tulajdonságaival ismerkedhetünk meg.

- A soproni mintagazdaság
Évente mintegy egymillió látogató keresi fel a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. területeit, beleértve a soproni táj meghatározó erdőségeit. Kilátogattunk a helyszínre, hogy megtudhassuk, hogyan is gazdálkodnak a természetes állapot fenntartását illetően, a Társaság felelős erdészei.

- Vadászkamarai Esték - Évértékelés Odvaskőn

Évtizedes hagyomány, hogy Veszprém megye vadászai az év végéhez közeledve Bakonybélben gyűlnek össze, hogy visszatekintsenek a maguk mögött hagyott esztendőre, és meghallgassák a jövőre vonatkozó elképzeléseket. A tájékoztató előadások közül kiemelkedő volt prof. dr. Csányi Sándoré, mely a vadállomány becslésének, hasznosításának és főbb jellemzőinek aktuális kérdéseiről szólt. Ezt követően pedig sor került az elismerések átadására valamint az ünnepi vacsorára.

- Vaddisznók a városban - Mit tehetünk ellene?

Városaink külső kerületeiben rendszeres vendégek lehetnek a különböző vadállatok. A lakott területre betévedő vaddisznók ellen többféle megoldás is szóba jöhet. Egyik ilyen a vadbefogó, melynek működéséről a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberét kérdeztük.

- Erdő Ernő Bácsi meséi - Milyen állat a vaddisznó?
Ebben a részben egy olyan állatot mutatunk be, amely nem él ugyan tőlünk távol, azonban életmódja miatt, rejtve marad szemünk elől.

- 15 éves a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat
Tavaly decemberben 15 éves fennállását ünnepelte a „Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat. Az esemény az advent hangulatában telt. Kézműves foglalkozás, karácsonyi vásár, a helyi néptáncegyüttes bemutatója, valamint fotó és gyermekrajz kiállítás várta az oda érkezőket. Ám az ünnepség fénypontja a 15 éve „Muzsikál az erdő" című könyv bemutatója volt.

 

No events