Az Erdőgazda Társasjáték azért készült, hogy bármely korosztály játékosan megismerhesse az erdő életét, az erdészek munkáját, alkalmat adjon a családnak, baráti körnek a játékos és hasznos együttlétre, valamint hirdesse a természet szeretetét.

Image

Az Erdőgazda Társasjáték segítségével bárki könnyen megismerkedhet az erdő élővilágával, az erdőgazdálkodás alapvető kérdéseivel. A játék során megtanulhatjuk, hogyan kell előrelátóan kezelni és gyarapítani a gondjainkra bízott erdőgazdaságot, úgy, hogy közben ne sérüljön a biológiai egyensúly, és megvédjük a növény- és állatritkaságokat.
A játék lényege nem a pénz. Az nyer, aki legelőször erdősíti be saját területét az odaillő fafajokkal. Ezt ügyes gazdálkodással lehet elérni, de ugyanakkor fel kell ismerni erdőben élő növényeket, állatokat, válaszolni kell az erdőgazdálkodással és természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre, de persze egy kis szerencsére is szükség van. Az Erdőgazda Társasjáték széles látókörű és hosszú távú gondolkodásra nevel, az erdészek évszázadra előretekintő szemléletének hirdetésével.

<<Vissza

No events