2009. 09. 20. - Vaddarazsak csíptek meg egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkeresztesen, egy tanyán vasárnap délelőtt. A férfit körülbelül húsz-harminc csípés érte, légimentők szállították kórházba.

Állapotáról egyelőre nincsenek pontosabb információk. A darázscsípés allergiás reakciót válthat ki.
– Már jól van az a beteg, akit vaddarazsak támadtak meg Mezőkeresztesen egy tanyán - közölték Rádiónkkal a miskolci kórház sürgősségi osztályán. A férfit ide szállították a légimentők, miután legalább húsz-harminc csípés érte. Nékám Kristóf allergológus A MR-nak azt mondta, a férfi szerencsés volt. A darázscsípés akár halálos is lehet, ha valaki allergiás rá.

Húsz-harminc darázs csípése azonban még annak is kellemetlen, aki nem túlérzékeny. A szúrások helye feldagadhat, de vérnyomás ingadozást és rövid ideig tartó szívritmus zavart is okozhat ennyi csípés.

Magyarországon a lakosság 2-3 százaléka lehet érzékeny a rovarméregre, de csak töredékük allergiás annyira, hogy immunterápiára szorulna. Tegnap ugyancsak darázs csípett meg egy motorost Budapesten a Balatoni úton. A férfi életét egy arra autózó székesfehérvári orvos mentette meg, aki bicskájával hajtott végre gégemetszést a bedagadt torkú, levegőhöz nem jutó férfin.

No events