2010. június 17. - NYÍREGYHÁZA. A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. június 17-18-án kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból frekventált területein. A védekezés alapvető célja, hogy a közterületeken lévő növényi vegetáció védelmét kiegészítve hatékonyan riassza, s tartsa távol az olyan kellemetlen illetve, emberre veszélyes rovarokat, mint a szívó-rágó kártevők, atkafélék, illetve a kullancsok. Az atkaölő- és rovarölőszerből összeállított permetlé-kombináció jó hatásfokkal gyéríti és tartja távol ezeket a nem kívánatos élősködőket a permetezett területektől.    
A permetezéseket a késő esti és kora reggeli órákra időzíti a Nyírtraktor Kft. azért, hogy a túrázókat, sportolni vágyókat kevésbé zavarja a munkával. Az alkalmazott növényvédő szerek emberre és melegvérű állatokra veszélytelenek.
Az érintett területek: az erdei tornapálya, a kutyasétáltatók, Sóstógyógyfürdő, Állatpark környéke, Jósaváros Robinson-domb, Bujtosi Városliget, Örökösföld füves területei.

No events