2010. június 22. - Harminchét ország kutatói a kongresszuson Kőszeg (ni) - Harminchét ország 167 kutatója vesz részt azon a világkongresszuson, amelyen az élősködő hártyásszárnyú darazsakkal kapcsolatos kutatási eredményeket is megvitatják.
A Nemzetközi Hymenop-terológusok Társasága négyévente más-más országban rendezi meg világkonferenciáját. Az idei, a sorban a hetedik kongresszus rendezési jogát a Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága nyerte el. Nagy szerepe van ebben az igazgatóság munkatársának, az MTA doktora címet két éve elnyert Melika George-nak, akinek kutatásait és tudományos publikációit a világ minden táján ismerik. A világkongresszus megszervezését is ő vállalta magára.
Tegnap igazi konferenciaközponttá változott Kőszeg: a városban 37 ország 167 kutatója szállt meg. A héten 85 előadás hangzik el, ezek többsége az élősködő hártyásszárnyú darazsak kutatásának eredményeivel foglalkozik. Egyebek mellett a gazda-parazitoid viszonyokról, a parazitoidok alkalmazásával történő biológiai védekezésről, a témával kapcsolatos elektronikus adatbázisokról is szó lesz. A tárgyalt témakörök a növényvédelemben alkalmazott és alkalmazandó effektív biológiai védekezés kidolgozásának alapjait képezik, és a környezetbarát, fenntartható mezőgazdaság egyik alappillérét jelentik.

No events