Image
Fotó: Csóka György

2013. április 14. - Az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer 2012-es rágási kár és petecsomó fertőzöttségi adatai, valamint saját terepi tapasztalataink is azt mutatják, hogy a közeljövőben jó eséllyel ismét hallatni fog magáról a gyapjaslepke – tájékoztatott Hirka Anikó, az Erdészeti Tudományos Intézet  Erdővédelmi Osztályának munkatársa. A széleskörű és szakszerű tájékoztatás érdekében az Erdészeti Tudományos Intézet „Gyapjaslepke portált” hozott létre honlapján (www.erti.hu/gyapjaslepke), ahol a következő információs anyagok érhetők el:

A gyapjaslepke életmódja és kártétele Magyarországon: 20 oldalas, gazdagon illusztrált letölthető pdf a gyapjaslepkével kapcsolatos legfontosabb információkról.
Gyapjaslepke – Ön is összefuthat vele: Letölthető, A2-es méretig nyomtatható poszter, elsősorban a laikus közvélemény tájékoztatására (önkormányzatok, stb.).
Fejezetek a gyapjaslepke életéből: Képgyűjtemény a gyapjaslepkéről és természetes ellenségeiről.
Térképek: Térkép a 2012-es tavaszi gyapjaslepke károk, illetve a 2012. őszi petecsomó fertőzöttség területi eloszlásáról (forrás: Országos Erdőkár Nyilvántartó Rendszer – NÉBIH Erdészeti Igazgatóság).
Gyapjaspille – Hernyók a Pokolból: Online megtekinthető Mosonyi Szabolcs többszörös díjnyertes, 26 perces filmje (2006).

A témával kapcsolatos további kérdéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, ill. a 37-320-129-es telefonszámon várják.


Kapcsolódó:
http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=25264&Itemid=2

No events