b_150_150_16777215_00_images_stories_gemenc_gemencoko_bariczarpi.jpg
Fotó: Baricz Árpád


2020. május 15. - A kisvasút 2020. május 23-tól egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap és a hétvégén is nyitva lesz, azonban szolgáltatásait csak hétvégén lehet teljes körűen igénybe venni

2020. május 23-tól hétvégeken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút Pörböly és Lassi állomások között. Ezzel egy időben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyitja kapuit, hétvégén és hétköznap is látogatható lesz. Figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére, a mindenkori járványügyi ajánlásokat betartva várja a turistákat a Gemenc Zrt.
Előzetes regisztráció alapján biztosan tudnak majd utazni mindazok, akik a kisvasút segítségével szeretnék megtekinteni a Gemenci erdőt. Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást.
Előzetes bejelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 30/243-4613.
A kisvasút egyelőre csak hétvégén üzemel! Az erdei vasút közlekedése idején a parkoló, a vizesblokkok, a játszótér, az ajándékbolt és a büfé is üzemel az érvényes járványügyi előírások korlátai között.
A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyit május 23-án, hétköznap 8.00 - 16.00 óráig, hétvégén 8.00 - 17.00 óráig várja a látogatókat. Munkanapokon az Ökoturisztikai Központ külső helyszínei, a játszótér, a parkoló, valamint a vizesblokk vehető igénybe. A Gemenc Kincsei kiállítás a hétvégi és munkaszüneti napokon látogatható, a büfé és az ajándékbolt is csak akkor tart nyitva.
A betartandó járványügyi szabályokról, az átmeneti nyitvatartási rendről és a Gemenci Állami Erdei Vasút ideiglenes menetrendjéről a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán (www.gemenczrt.hu) és az Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/OkoturisztikaiKozpontGemenc/) lehet részletesen tájékozódni.
Részletes menetrend itt:
http://turizmus.gemenczrt.hu/wp-content/uploads/sites/2/2020/05/Menetrend_2020_ideiglenes.pdf
 

 

No events