2015. október 19. - Ökoturisztikai programkavalkád a hosszú hétvégére - A Gemenc Zrt. változatos programokkal várja az őszi erdő kedvelőit

Ezernyi szín harmóniája határozza meg az októberi Gemenci erdő hangulatát. Ezt a varázslatos látványt kívánja bemutatni a Gemenc Zrt., ezért a hosszú hétvégén „Védett fények” címmel a természetfotózás iránt érdeklődőknek kínál nem mindennapi programot. Természetesen a bakancsos turisták is örömüket lelhetik Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, hiszen a „Kerülj erdőt erdésszel”, valamint az „Avartaposó” túra is különleges élményeket ígér.
Kerülj erdőt erdésszel!
– 2015. október 24., szombat – Sükösd, Daráló utca vége – 10:00-13:00 – A túra hossza kb. 8 km.
A túrán a résztvevők megtudhatják, hogyan lesz sok kis facsemetéből egy egész erdő, megismerhetik, hogy milyen állatok és növények élnek az Illancsban, részletes információt kaphatnak, hogy a különböző évszakokban és területeken milyen erdőgazdálkodási munkákat végeznek a szakemberek.
Védett fények
– 2015. október 24., szombat – Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
Elsősorban a tájképfotózás iránt érdeklődőket várják a szervezők. A program során a résztvevők elméleti ismereteket kaphatnak, valamint egész nap csodálatos felvételeket készíthetnek az őszi erdő néhány rejtett részének bejárásakor.
Részletes program:
12:00        Találkozó Pörbölyön az Ökoturisztikai Központban.
12:30        Előadás és beszélgetés a természetfotózás módszereiről, eszközeiről.
        Házigazda: Krizák István természetfotós.
13:30        Indulás az Ökoturisztikai Központból az Erdei Vasút szerelvényével a Bárkarakodó rétig. A környékbeli tavak, holtágak, fokok, rétek bejárása.
17:45        Visszaérkezés Pörbölyre. A túra során készített fotók vetítése és értékelése, beszélgetés a tapasztalatokról.
Avartaposó túra
– 2015. október 24.,szombat – Gemenc Vándorpont, Baja
Kirándulás sétahajóval a Veránka-szigetre. A Gemenci erdő csak engedéllyel látogatható szívében barangolhatnak a túrázók.
Részletes program:
10:00     Sétahajó indulása Bajáról a Gemenc Vándorponttól.
Helyszín: A Gemenc Zrt. kikötője, Baja, IV. Károly rakpart, a híd bajai hídfőjénél.
11:30      Kikötés a Veránka-szigeten, gyalogtúra a színpompás őszi Gemenci erdőben szakvezetővel (kb. 8 km).
15:00    Várható érkezés a kikötőbe Bajára.  
www.gemenczrt.hu

No events