Benépesül a mecseki Erdő Háza (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. augusztus 10. - A Mecseki Erdészeti Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolája májusban nyitotta meg új szálláshelyét a Hetvehely közelében fekvő Sás-völgyben. Az Erdő Háza kiválóan alkalmas erdei iskolai foglalkozások, nyári táborok, terepgyakorlatok, családi kirándulások, közösségi rendezvények, csapatépítő tréningek tartására.


Az Erdő Háza a Jakab-hegy északi lábánál, Hetvehely közelében, Sás-völgyben található. A Pécstől 30 km-re, Szentlőrinctől 15 km-re eső szálláshely megközelítése Hetvehelyig vasúton és közúton is lehetséges. A faluból erdészeti aszfaltos műút (autóbusz által is jól járható) vezet az Erdő Házáig.

Az Erdő Háza egész évben várja a természetbe vágyó, azt megismerni kívánó csoportokat, családokat, baráti társaságokat szálláshelyként, és igény szerint programmal is. A Mókus Suli szálláshely mellé kínált programjai között mindenki megtalálja a kedvére valót, a minősített több napos erdei iskolai program mellett közösségfejlesztő, csapatépítő tréningek; vagy erdei túravezetés is igénybe vehető.

Az épületben (kőház) 2 db 15 fős, és 1 db 4 fős szoba, 2 vizes blokk, melegítő konyha, mosogatórész, étkező-oktató terem található. Az udvarban tetővel fedett szabadtéri foglalkoztató, füves foci- és röplabda pálya, homokozó, valamint szalonnasütő várja a vendégeket. A környék megismeréséhez több, különböző hosszúságú - jelzett- túraútvonal nyújt segítséget.

Az Erdő Háza megnyitása óta már több, többnapos erdei iskolai programnak, tanártovábbképzésnek, számos messziről érkezett turistacsoportnak, baráti társaságnak és egy hetes nyári táboroknak is helyszínt adott. Az „Erdei Kincses tábor” elnevezésű nyári táborok sok túrával, kézműves foglalkozással, táncházzal, közös játékokkal, főzéssel és tábortűzzel szereztek felejthetetlen hetet a táborozó gyerekeknek.

A Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza sok szeretettel várja programjaival az érdeklődőket. A programok rövid leírása, a szolgáltatások árjegyzéke megtalálható a www.mecsekerdo.hu honlapon. Bővebb információ kérhető Adorján Ritától, az erdei iskola vezetőjétől a 06/30-663-0940-es telefonszámon.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.