Éjszakai túra a Zselicben

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Időpont: 2008. szeptember 27., szombat éjszaka

A túra célja a zselici éjszaka bemutatása, „csillagos” természetfotók készítése és tapasztalatok gyűjtése a zselici égbolt állapotáról. A túra szervezői a Magyar Csillagászati Egyesület, Meteor Természatbarát Turista Egyesület és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

A túra szeptember 27-én szombaton este indul,  kezdőpontja Kardosfa és végpontja a simonfai Zselic turistaház. Szállást a turistaházban tudunk biztosítani, a jelentkezések sorrendjében. A szállás díja 1500Ft/fő/éjszaka + idegenforgalmi adó. Hálózsákot (vagy ágyneműhuzatot) hozni kell. A szállásról részletes információ: 82/415-931, 70/203-5752.

A túra két szakaszból áll, egy 6 km hosszú körtúrából, ami Kardosfára tér vissza. Itt lehetőség lesz arra, hogy a rövidebb túrát kedvelők befejezzék a gyaloglást. A második rész 13 km hosszú, és a Zselic Turistaháznál ér véget.

A túra előtt a Zselic turistaházban találkozunk 18-19 óra között, illetve 20 órakor Kardosfán is csatlakozni lehet a túrához. Kellő számú érdeklődő esetén lehetőség lesz arra, hogy egy 18 személyes busz átvigye a teljes túrát megtevőket Simonfáról Kardosfára. A szállítás díja az igénylők száma szerint változó, 500-800 Ft körüli. Kérjük ezt az igényt időben jelezni!

Az időjárás függvényében az útvonal változhat!

Étkezés szempontjából a túra önellátó, azaz a szükséges élelemről, innivalóról és éjszakai nassolásról mindenki maga gondoskodik. Az opcionális utazási és szállásköltséget leszámítva a túra díjmentes.

A csillagokat csak derült időben láthatjuk, ezért javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel az időjárás-előrejelzéseket!


Érdeklődés és jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 70/377-3386


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.