Bakonyi rali motor nélkül (Napló)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. április 14.
Veszprém (kn) - Természetjárásra és játékra hívnak mindenkit a Magas-Bakony három települése, Dudar, Porva és Csesznek polgármester asszonyai.

A no motor rali -t április utolsó hétvégéjén rendezik meg. A Párizs-Dakar-rali ötletén felbuzdulva invitálják a turistákat, helyieket, környékbelieket a Bakonyba a polgármesterek.
Veinperlné Kovács Andrea, Tribliné Stanka Renáta és Polt Ferencné csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondták: hagyományteremtő szándékkal hívják életre április 28. és május elseje között a négynapos rendezvényt, amelynek keretében a résztvevők bejárhatják a négy bakonyi települést, ám kizárólag élő erővel, azaz gyalog, biciklivel, szekérrel, lóháton, kutyával, vagy ki hogyan szeretné. A négy nap alatt a három település közötti tizenkilenc kilométeres távot tetszőleges felosztásban és irányban kell megtenni. A játékszabály egyszerű: minden induló nevezési lapot kap, amelyre az erdei utakon elhelyezett pecséteket kell összegyűjteni. Természetesen azokat sem hagyják unatkozni, akik valami miatt nem akarnak vagy nem tudnak túrázni, gyalogolni. Porván ez idő alatt rendezik meg a Kőris-hegy fesztivált, ahol fegyverkovács-bemutató, fafaragási lehetőség, lovaskocsikázás várja a vendégeket.
Cseszneken a Zsigmond-napi vigasságokon többek között íjászversenyt, rétesbajnokságot, biovásárt rendeznek, a dudari napokon pedig pörköltfőző versenyt, málháskecske-találkozót és tekebajnokságot is. Kiss Nikolett

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.