Festőtábor Patkányoson (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2010. október 17. - A Kisalföldi Eg Zrt ez évben immár másodszor biztosított lehetőséget nyolc természethez kötődő festő, – Csiszár József,  Egyházi Tibor, Iván István, Kovács Tibor, Kőhalmy Tamás, Reisz Tamás, Szücs Tibor, Ulrich Attila –  részére, hogy október 7-13 között egy hetet eltöltsenek a gazdaság Patkányosi vadászházában. Szép színekben és fényekben gazdag idő, vadregényes, általuk meseszép tájnak mondott környezet, csendes ártári erdők várták és inspirálták őket alkotásaik elkészítésére.
Image
Az idei alkotótábort a résztvevő művészek Frank Tamás Csergezán díjas festő, nemrégiben elhunyt társuk emlékének ajánlották.

A festészet különféle technikáit alkalmazva, – akvarell, grafika, olaj és pasztell – jöttek létre műveik, de emellett fafaragások is készültek az itt eltöltött egy hét alatt.

Az alkotótábor zárásaként szerda este mutatták be a művészek az erdőgazdaság vezetésének és meghívott műértő vendégeknek az egy hét alatt elkészített munkáikat.

Limp Tibor erdészeti igazgató köszöntötte az alkotókat és a vendégeket. Elmondása szerint próbálta kritikusan szemlélni az alkotásokat, de minden képet a maga nemében szépen sikerültnek jellemzett, melyek elviszik majd a szeretett Szigetköz hírét mindenfelé. Kifejezte azt a reményét, hogy a legszebbek képek azért helyben is maradhatnak az idelátogatók örömére.
Image
Orbán Tibor vezérigazgató méltatta a művészek munkáit, teljesítményét és reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása az itteni tevékenységnek, melyhez a feltételeket a gazdaság a jövőben is meg kívánja teremteni. Felajánlotta továbbá a segítségét, hogy Győr városában másutt is kiállítási lehetőséget szerveznek a műveknek. Ehhez csatlakozott Rónai Ferenc, a Soproni Erdészeti szakközépiskola igazgatója, meghívva a művészeket az iskola toronygalériájába kiállítás rendezésére.

Ezután a festők beszéltek magukról és műveikről, arról, hogy mit adott nekik az itt eltöltött idő, a környezet élményben, művészi feltöltődésben. Mindegyikük felajánlott és itt is hagyott emlékbe egy-egy a vendéglátók által kiválasztott darabot.

A jelenlevő alkotók továbbá 1-1 festményüket árverésre is felajánlották, hogy a befolyt összeggel támogassák a vörös iszap katasztrófa vadász és erdész károsultjait. Az árverés megszervezését és az adomány eljuttatását a Vadászati Kulturális Egyesület nevében a jelenlévő Oláh Csaba elnök vállalta. GLG


        
 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.