Az iskola nem ismer határokat (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. június 7. - Éppen az igazi nyár beköszöntével ér célba az első horvátországi erdei iskola megvalósítására indított projekt. A pécsi székhelyű Zöld Gondolat Lovagrend által vezett határ menti együttműködés eredményeként Kalnik községben kezdheti majd meg működését az az iskola, melynek előkészítéséhez az Európai Unió az IPA projekt keretein belül nyújtott támogatást.
Kalnik község közvetlen környezete védett természeti terület, mely varázslatos élővilágával teret enged a „játszva tanulni” életérzésnek. A település Koprivničko-križevačka (Kapronca-Körös) megyében található, Zágrábtól, illetve Letenyétől 50-50, Pécstől mintegy 180 km-re.
A projekt alapja a Magyarországon immár évtizede sikerrel működő oktatási gyakorlat, melyet erdészeti erdei iskolai szakemberek közreműködésével ültettek át a horvát jogi és oktatási környezetbe. Kiváló magyar szakemberek többéves gyakorlati tapasztalatai segítették elő egy olyan program kidolgozását, mely lehetőséget nyújt a gyermekeknek, hogy a természetben tanuljanak a természetről, így alakítva a fiatalok természetszemléletet és hozzáállást.
A program teljes költségvetése 117 525 Euró, mely 95%-os támogatással valósul meg. Az ünnepélyes projektzáró rendezvényre június végén kerül sor Kalnikban, így az első horvát erdei iskola várhatóan 2012 őszén már diákokat is fogadhat.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.